Полезно, Статии за аюрведа

Как да преодолеем хроничните болести с аюрведа

ЗАПАЗИ СИ ЧАС ЗА АЮРВЕДИЧНА КОНСУЛТАЦИЯ

Съвременният живот се движи на високи обороти, изисквайки от нас да жонглираме със стотици неща. Работа, отношенията с хората, здравето са само част от предизвикателствата в ежедневието ни. Когато имаме много ангажименти забравяме да се грижим за себе си. Не пием вода, не се храним добре. Това нарушава нашият баланс. Много от заболяванията като мигрена, проблеми със стомаха, проблеми с кожата, дори депресия и тревожност, започват да стават сякаш нормални и дори неизбежни. Но това не е нужно да е така.

За да се върнем към баланса си на помощ идва древната наука на Аюрведа.

АЮРВЕДА НЕ ЛЕКУВА СИМПТОМИТЕ
АЮРВЕДА ЛЕКУВА КОРЕНА НА ПРОБЛЕМА И ПОСЛЕ СИМПТОМИТЕ ИЗЧЕЗВАТ
ЕСТЕСТВЕНО ОТ САМО СЕБЕ СИ. ЗАВИНАГИ.

Чрез аюрведичната консултация, Вайдя (аюрведичният доктор) ще определи първо твоята конституция (пракрити) на комплекса тяло-ум, който имаш по рождение – Вата, Питта, Кафа, и второ – дали имаш някакъв дисбаланс в тялото (викрути), който води до оплаквания или заболявания. В Аюрведа превенцията на болестите е основен фокус. Това се постига,чрез определянето на първопричината за проблема, откъде е произлязъл той ( от лоши навици, от функционално нарушение, от стрес и т.н) и защо всъщност са се появили и симптомите. 

Шри Шри Аюрведа стартира преди 40 години и е помогнала на милиони хора в над 35 страни по света да открият ползите от Аюрведа. Нашите доктори използват интуицията си и са много точни в диагностиката заради тяхната отдаденост към практикуването на йога и медитация. Само в България са помогнали на над 10 000 души да си върнат здравето.

Някой от тях споделиха своята трансформация и чувствата, които са изпитали в процеса на лечение:

Боряна Николова:
“Имам автоимунно заболяване на щитовидната жлеза – Хашимото с хипофункция. Благодарение на аюрведичния доктор Мишра, намалих л тироксин от 75 на 50.”

Антоанета Зидарова:
“Аюрведичния доктор ми помогна да излекувам стомашните проблеми, който имах дълги години след много безуспешни опити за лечение с лекарства.”

Диана Атанасова:
“Имах хормонални нарушения и не се чувствах добре. Само след седмица спазвайки насоките на аюрведичния доктор нещата се нормализираха.“

Атанаска Велинова:
“Авишек Мишра ми помогна да се спася от много оплаквания: 

  • тежест и болки в краката
  • повишена киселинност и рефлукс
  • повишена кръвна захар
  • кожни проблеми
  • тежест в черния дроб
  • нарушение в зрението
  • аденом на гърдата 
  • лошо храносмилане
  • и много  други, в това число и гинекологични и дори стоматологични проблеми.“

Тайната на консултацията и поддържането на добро здраве е да се възвърне естественият ритъм на тялото. Принципите на аюрведа следват естественото диагностициране на болестите чрез пулсова диагностика, а след това се преминава към подходящ режим, който осигурява балансирано здраве.

 Аюрведа поддържа здравето без да нарушава естествената интелигентност на тялото. Аюрведичните добавки, практики и техники нямат странични ефекти. Затова в момента все повече и повече хора по света се обръщат към тази древна наука, за да си помогнат, да възстановят здравето си и да го поддържат в най-доброто възможно състояние.

 За да запишете аюрведична консултация при специалиста Доктор Мишра от Шри Шри Аюрведа, може да последвате линка.

ЗАПАЗИ СИ ЧАС ЗА АЮРВЕДИЧНА КОНСУЛТАЦИЯ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *