Аюрведични масажи

Традиционните аюрведични терапии се предлагат и в центровете за щастие на Изкуството да живееш в София:
✔ София, Център за щастие „Изкуството да живееш“ / Био магазин Зелен, бул. Янко Сакъзов 24 (до кръстовище с ул. Кракра) – тел.  0893 533 694
✔ Варна, Център за щастие “Изкуството да живееш” / Био магазин Зелен, ул. 27 юли №68, тел.  0893 533 694
✔ Стара Загора, Център за щастие “Изкуството да живееш” / Био магазин, бул. Цар Симеон Велики 124,  тел. 0893 357 531
Преживяването на всяка една от тях ще те обогати и освежи, ще ти даде уникалната възможност да възстановиш отново връзката си с природата, и да се върнеш обратно там, където принадлежи всеки един от нас.
Избери своята терапия и се наслади на АбянгаМармаМукха АбянгаНасям,ПотлиБастиШиродараУдвартана, Удичил и др.

Вероятно много пъти си чувал за аюрведичните масажи и терапии и си се питал какви точно са ползите. Аюрведичните масажи и терапии са не само безкрайно полезни, те са чудесно средство за поддържане на тялото в хармония.

Аюрведичният масаж се извършва с топли етерични масла, следвайки принципите на Аюрведа. Аюрведичната медицина е древно индийско лечение, което търси благосъстоянието на човек, адаптирайки различни масла като използва силата и темпото на специфичния масаж.

Аюрведичната медицина смята, че взаимодействието и баланса на ума, тялото и духа, се ръководят от вътрешната сила на индивида и чрез аюрведичните масажи и терапии се стреми да постигне общо благосъстояние.

Кожата е най-големият орган в тялото и когато нанасяме масла, те проникват директно в кръвоносната система и го подхранват, като премахват токсините, натрупани в него. Този процес стимулира движение в тялото, което подобрява състоянието на човек.

Аюрведичният масаж е средство не само за облекчаване на болка в тялото, но и превантивно лечение, което повишава кръвообръщението, стимулира и укрепва лимфната система, и отваря потока на жизнена енергия, за да изчисти и съживи тялото.

Етеричните масла, използвани по време на аюрведичните масажи, са много подхранващи и детоксикиращи, което помага да се преодотврати стареенето и оставя кожата мека и гладка. Маслата се нанасят топли, с температурата на тялото и по този начин се абсорбират бързо и лесно от кожата, достигайки до кръвоносните съдове.

Аюрведичните масажи облекчават стреса и стимулират произвеждането на положителни емоции, като ни карат да се чувстваме по-добре физически и умствено.

Как може един ритуал, толкова релаксиращ, толкова отпускащ като масажа, да зареди тялото с енергия?

По време на ежедневния масаж се премахва натрупания стрес в ума и тялото. Дневният масаж с топли масла действа като мощен източник за подмладяване на ума и тялото и средство за зараждане с енергия.

В България можеш да се насладиш на аюрведичен масаж с Адриана Иванова – единственият специалист по аюрведични масажи и терапии на Изкуството да живееш. След обучение в Индия, Ади донася знанията си по Аюрведа в България и помага на десетки хора, предавайки им трансформираща енергия чрез аюрведичните масажи. Тя не само дарява хармония, но цялото й излъчване сякаш е лечебно.

Древните аюрведични текстове са категорични за ползите – „Подарявай на тялото си ежедневен масаж с масла. Подхранващ, успокояващ и премахващ умората, масажът осигурява издръжливост и перфектен сън. Също така масажът подобрява тена и блясъка на кожата, и подхранва всяка част на тялото, стимулирайки дълголетие. “

Предлагаме ти 10 невероятни ползи от ежедневния аюрведичен масаж:

  • Повишена циркулация, особено на нервните окончания
  • Тонизиране на мускулите и цялата физиология
  • Успокоение на нервите
  • Смазване на ставите
  • Повишена концентрация
  • Подобрено елиминиране на примесите от тялото
  • По-мека, гладка кожа
  • Повишени нива на издръжливост през деня
  • По-дълбок сън през нощта
  • Стимулира дълголетие

За по-голяма ефективност при лечението на конкретни заболявания е препоръчително да се консултираш с аюрведичен специалист, който след провеждане на пулсова диагностика, ще препоръча подходящите за теб терапии. Такъв тип цялостна аюрведична консултация се предлага в центровете на „Изкуството да живееш“.

Аюрведа е много древна холистична здравна система, която е открита преди повече от 5 хиляди години в Индия. Самата дума се превежда като „знание за живота“ (от аюр на санскрит – „живот“ или „житейски принцип“ – и веда, което се отнася до система на знание). Принципите на Аюрведа са насочени към опазване на живота чрез здравословни навици и терапии не само на тялото, но и на психиката, взаимоотношенията и духа.

Според Аюрведа всяко нещо, което въздейства на физическото, духовното или емоционалното благосъстояние на всяко живо същество причинява дисбаланс с вселената и води до влошаване на здравето и поява на болест.

Природосъобразното лечение с Аюрведа е една от най-древните науки за здравето и се практикува повече от 5 000 години. Основна цел на Аюрведичното лечение е да изчисти тялото от неразградената, неусвоената храна наречена ама или това са токсини, които се натрупват в тялото и причиняват болест. Този изчистващ процес се нарича панчакарма. Той се прилага, за да намали действието на симптомите, да укрепи системата срещу болести и да възстанови хармонията и баланса. Панчакарма е Аюрведичната мантра за подмладяване.

„Тялото ти е ценен дар от природата. Почитай този дар!”
Шри Шри Рави Шанкар

Традиционните аюрведични терапии се предлагат и в центровете на Изкуството да живееш в София:

✔ Телефон за запазване на час и повече информация: +359 87 8233799

Преживяването на всяка една от тях ще те обогати и освежи, ще ти даде уникалната възможност да възстановиш отново връзката си с природата, и да се върнеш обратно там, където принадлежи всеки един от нас.

Избери своята аюрведична терапия