Любопитно

Еко сламки – Знаете ли,че….

Пластмасовите сламки се появяват неотдавна, но хората от векове са използвали кухи, цилиндрични пръчици, за да пият през тях. Древните шумери, едно от първите общества за които знаем, че са варили бира, са потапяли дълги, тънки пръчици от благородни метали в големи буркани, за да стигнат до течността, намираща се под ферментиращите продукти.

Пластмасата съдържа  химикалът BPA. Това е вреден химикал, открит в пластмасите, имитиращ активността на някои хормони, най-често естроген, което може да доведе до редица репродуктивни нарушения и други състояния, като диабет и сърдечни заболявания. Ако всеки един човек използваше пластмасова сламка всеки ден през следващите десет години – това означава 3650 сламки на човек в сметището и част от тях дори в океаните!

Сламките са лесен и удобен начин за приемане на любимата ти напитка, но използването на пластмасови такива се оказва изключително вредно, както за природата, така и за теб. Сламките за еднократна употреба утвърдено се превърнаха в символ на ненужното използване на пластмаса в света. Не случайно много заведения за бързо хранене, ресторанти и дори цели градове вече напълно са ограничили използването на пластмасови сламки. Те замърсяват и увреждат околната среда, като по този начин ежегодно увреждат и дори убиват голяма част от морските обитатели на нашата планета. Нарастващите климатични промени и нарастващата загриженост за вредното въздействие на пластмасата, са основателна причина да преминем към по-здравословни и екологични алтернативи.

Защо да използваме Сламки от неръждаема стомана:

-Без токсични вещества

-Щадящи към природата

-Подходящи за топли и студени напитки

– Може да се мият в съдомиялна машина или на ръка с помощта на четката и гореща вода.

-Безопасни за околната среда

-За многократна употреба

-Идеални за подарък

-Безопасни за деца

-Идеални за пътуване

-Елегантни

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *