Полезно, Статии за аюрведа

Какво разкрива пулсът за твоето здраве

ЗАПАЗИ СИ ЧАС ЗА АЮРВЕДИЧНА КОНСУЛТАЦИЯ

Знаеш ли, че може да разговаряш с твоето тяло чрез пулса си?

Повечето от нас са прекарали целия си живот, борейки се с болести, свиквайки с тях и приемайки ги като нормални. Но истината е, че те не трябва да бъдат нещо, с което трябва да свикваме. Болестите са начинът по който тялото ни комуникира с нас. И още по-удивително е, че тялото ни говори през цялото време, дори преди да започне болестта!

Но никога не сме имали инструментите да го слушаме.

Ето как тялото ни общува с нас:

Всеки орган или тъкан в нашето тялото има своя собствена уникална вибрация, която носи информация за състоянието му на функциониране. Пулсът на лявата ръка показва състоянието на сърцето, тънките черва, черния дроб, жлъчката, бъбреците и пикочния мехур. Точките от дясната ръка показват на специалиста състоянието на белите дробове, дебелото черво, далака, стомаха, перикарда, панкреаса и метаболизма.

По този начин, пулсът разкрива нашето физическо и психическо състояние.

Нади Парикша, или пулсова диагностика, е древна аюрведична техника, която отчита пулса на различни нива на лъчевата артерия и може да разчита тези уникални вибрации, дешифрирайки състоянието на всеки орган в тялото ни.

Тази техника изпълнява Вайдя – аюрведичен доктор с огромен опит, който е придобил остър интелект и интуитивен ум и практикува йога и медитация редовно. Такива специалисти се намират основно в Индия, заради корените на метода и трудно излизат извън родината си поради дългите години обучение и отдаденост, който се изискват. По време на консултация аюрведичният специалист може да определи в коя от системите и органите в организма има дисбаланс и предписва специфични насоки. Той ще ти подготви персонална програма за навици на живот със специфични препоръки с подходящи за теб хранителни насоки, билки и аюрведични терапии. Той чувства фините вибрации на седем нива, като така установява различните функции и дисфункции на тялото.

На Запад както и в България такива специалисти са рядкост, но за щастие ги има.Аюрведичният специалист, Авишек Мишра, е от Индия и има опит вече повече от 12 години. Завършва Университет по здравни науки „Раджив Ганди“ в Бангалор, Индия, като професионален бакалавър по Аюрведична медицина и хирургия през февруари 2007 г. Пътувайки по-света стига и в България. За последните 5 години той е помогнал на над 10,000 души да се справят със здравословни проблеми и намерят баланс.
Понастоящем преглежда пациенти в София, Варна, Пловдив и Стара Загора, и регулярно пътува до други държави, като Сърбия, Македония и Румъния. Той е един от аюрведичните специалисти в България, който може да прави диагностика по пулса и да ви даде възможност да се опознаете. За записване на аюрведична консултация и повече информация за него и за аюрведа може да намерите тук.

“А твоето тяло ти говори от толкова време, казва ти точно от какво имаш нужда.
Но ние сме забравили да слушаме. Бъди своят приоритет и се вслушай в себе си чрез твоя пулс.”

ЗАПАЗИ СИ ЧАС ЗА АЮРВЕДИЧНА КОНСУЛТАЦИЯ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *